Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.

Ilmastovaikutus

Vaateteollisuus on yksi eniten saastuttavista teollisuudenaloista maailmassa, ja suurin haaste tästä näkökulmasta on nimenomaan vaatteiden tuotanto. Tavoitteenamme on vähentää kasvihuonepäästöjä – hiilijalanjälkeämme – vähintään 30 % vuoteen 2030 mennessä. Vuoteen 2045 mennessä haluamme olla täysin ilmastoneutraaleja.

Tämä on kunnianhimoinen tavoite, joka meidän pitää jakaa eri osatavoitteisiin. Tärkeintä mitä me voimme tehdä – osana vaateteollisuutta – on yksinkertaisesti valmistaa vähemmän vaatteita. Uskomme, että voimme edesauttaa terveempää kulutuskäyttäytymistä mukauttamalla valikoimaamme, vähentämällä kausituotteitamme ja siten päästöjämme. Tavoitteenamme on puolittaa alennuksilla sesongin lopussa myytävien vaatteiden määrä jo syksyn 2020 malliston osalta.

 

Otamme käyttöön nollatoleranssin lentokuljetuksille vuodesta 2020 lähtien. Tämä tarkoittaa, että kaikki vaatteemme kuljetetaan laivarahdilla ja poikkeustapauksessa junalla. Vähennämme myös lentokoneella tehtävien työmatkojen määrää 50 %:lla vuoden 2020 aikana.

 

Haluamme myös vähentää resurssien käyttöä parantamalla ja kehittämällä tuotantoprosessejamme. Keskitymme tässä kehityksessä ensisijaisesti teknisiin ulkovaatteisiimme PO.P WeatherPRO® -konseptissamme, koska se on suuri ja tärkeä tuoteryhmä meille. Syksystä 2021 lähtien kaikkien tämän ryhmän vaatteiden veden, energian ja kemikaalien kulutus on 100-prosenttisesti jäljitettävissä. Ja vuoteen 2025 mennessä vähennämme veden, energian ja kemikaalien käyttöä 30–75 % alueesta riippuen.

 

Emme käytä energiaa vain tuotantoprosesseissamme, vaan myös muussa toiminnassamme, kuten myymälöissämme. Nykyisin 98 % omien myymälöidemme sähkönkulutuksesta on uusiutuvista lähteistä. Siinä olemme asettaneet tavoitteeksi käyttää 100 % uusiutuvaa sähköä vuoden 2020 aikana ja vähentää sähkönkulutusta 30 % vuoteen 2021 mennessä.

 

Vuonna 2017 muovikasseistamme tuli maksullisia ja niistä kertyneen tuoton lahjoitamme hyväntekeväisyyteen. Yhä useammat asiakkaat ovat päättäneet olla ostamatta kassia lainkaan ja tällä hetkellä kassien myynti on vähentynyt 75 % vuoteen 2017 verrattuna. Vuoden 2020 aikana luovumme vähitellen kokonaan muovikasseista myymälöissämme ja korvaamme ne kierrätetyistä materiaaleista valmistetuilla paperikasseilla. Tavoitteena on vuoden 2020 aikana korvata myös verkkokauppapussimme, jotka ovat edelleen kierrätettyä muovia. Näillä toimenpiteillä voimme sekä vähentää hiilijalanjälkeämme että auttaa vähentämään muovin päätymistä luontoon.

 

Resurssien käytön ja kasvihuonepäästöjen vähentämiseen liittyvät tavoitteet ovat haastavia. Seuraamme niitä ja viestimme jatkuvasti, miltä kehityksemme näyttää ja tavoitteiden toteutuminen edistyy.