Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.

Peri, myy ja kierrätä

Vaatteen hyvän laadun huomaa parhaiten siitä, miltä se näyttää, kun vaate ei enää mahdu lapselle. Jos vaate on säilyttänyt muotonsa ja ominaisuutensa, näyttää edelleen hyvältä sekä tuntuu mukavalta ja voit hyvillä mielin myydä tai antaa sen eteenpäin, käsissäsi on hyvälaatuinen vaate. Tällöin myös me olemme onnistuneet tavoitteessamme.

Tavoitteemme on, että jokaista vaatettamme käyttäisi vähintään kolme lasta. Näin 40 vuoden jälkeen, olemme tässä tavoitteessaamme hyvässä vauhdissa. 71 % asiakkaistamme kierrättää pieneksi jääneet vaatteemme sisaruksilla, 64 % lahjoittaa ne eteenpäin sukulaisille tai ystäville ja 62 % myy ne eteenpäin*.

*Polarn O. Pyretin asiakastutkimus helmikuu 2019.

 

Tiestitkö, että Polarn O. Pyret on yksi haetuimpia tuotemerkkejä useilla pohjoismaisilla verkon kauppapaikoilla kuten Tori.fi ja Blocket.se?

 

Vaatteiden kierrättäminen

Ympäristön kannalta on parasta kierrättää vaatteita mahdollisimman pitkään käyttäjältä toiselle, mutta entä kun vaate on tullut tiensä päähän?

Kun vaatetta ei voi enää käyttää uudelleen, on tärkeää, että se kierrätetään oikein eikä hävitetä sekajätteen mukana.  Tarkista oman asuinpaikkakuntasi jätehuollosta ohjeet tekstiilijätteen kierrätykselle.

Tekstiilejä voidaan kierrättää, mutta vain harvat vaatteet voidaan kierrättää uudeksi vaatteeksi, sillä tekstiilikuitujen kierrättämiseen ei ole olemassa täysin valmista prosessia. Tätä vaikeuttaa erityisesti se, että nykyisissä vaatteissa on monesti useita erilaisia materiaaleja, kuten puuvillaa ja polyesteriä, muovinappeja ja metallia vetoketjuissa. Tekstiileistä voidaan kuitenkin tehdä esimerkiksi täytettä leluihin ja tyynyihin, kun loppuun käytetyt vaatteet viedään vaatteiden kierrätyspisteisiin.

Haluamme olla mukana vaikuttamassa kehitykseen ja osallistumme siksi Svensk Handel Textiles For Recycling (T4RI) -keskusteluun. T4RI edistää hyviä järjestelmiä tekstiilituotteiden keräämiseen, lajitteluun, uudelleenkäyttöön ja kierrätykseen, minkä ansiosta sinun on kuluttajana helppo toimia oikein.