Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.

Kemikaalirajoitukset

Kaikessa vaatevalmistuksessa käytetään kemikaaleja. Kemikaaleja tarvitaan esim. kankaiden värjäämiseen ja painatuksiin. Meillä on jo useiden vuosien ajan ollut käytössä huolella laadittu kemikaalirajoitusten luettelo. Varmistamme aina kaikkien tuotteidemme laadun ympäristön ja terveyden kannalta.

Tavoitteenamme on toimia ennakoivasti kemikaalikysymyksissä. Siksi olemme monissa asioissa askeleen edellä lainsäädännön vaatimuksia. Kyllästämme esim. ulkovaatteemme BIONIC-FINISH® ECO ‑kyllästeellä. Tämä PFAS-vapaa tekniikka jäljittelee luonnollista vedenhylkivyyttä. Valitsemalla GOTS-sertifioituja vaatteita voit olla varma, että niissä on käytetty markkinoiden parhaita kemikaaleja.

 

Kemikaalivaatimusten noudattamista seurataan ulkopuolisten laboratorioiden suorittamilla kemikaaleja koskevilla pistokokeilla, joita tehdään sekä valmistuksen aikana että suoraan myymälöistä poimituille vaatteille. 

 

Kemikaalitutkimus edistyy jatkuvasti. Tästä syystä olemme mukana Swerea IVF:n johtamassa Kemikaliegruppen -ryhmässä, jossa on yli 100 jäsentä. Ryhmän tarkoituksena on jakaa ajankohtaista tietoa kemikaaleihin ja ympäristöön liittyvistä kysymyksistä sekä toimia tukena ja tarjota työkaluja kemikaaleihin liittyvään työhön. Olemme olleet mukana ryhmässä jo vuodesta 2006.

 

Täältä löydät kiellettyjen kemikaalien luettelomme, jota kaikki toimittajamme ovat velvollisia noudattamaan. Luetteloa päivitetään vuosittain uuden lainsäädännön mukaan.