Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.

Luomupuuvilla

Olemme tietoisia puuvillan viljelyn aiheuttamista ympäristöhaitoista.Tämän vuoksi tavoitteenamme on aina valmistaa vaatteemme mahdollisimman kestävästi, mutta kuitenkin korkeiden vaatimuksiemme mukaisesti. Täältä voi lukea, kuinka käytämme puuvillaa tuotteissamme.

Puuvilla on kaikkein tavallisin materiaali vaatteiden valmistuksessa. Se on luonnonmateriaali, jolla on monia upeita ominaisuuksia; siitä saadaan esimerkiksi pehmeitä ja mukavia vaatteita, jotka kestävät leikkejä ja useita pesukertoja.

 

Puuvillalla on kuitenkin myös haittapuolensa. Puuvillanviljely vaatii yleisesti ottaen erittäin paljon vettä, ja tavallisessa viljelyssä käytetään paljon kemikaaleja tuholaistorjuntaan. Tämä merkitsee sitä, että perinteisellä puuvillanviljelyllä on suuri negatiivinen vaikutus sekä ympäristölle että ihmisille, jotka työskentelevät viljelyn parissa.

 

Syy puuvillan käyttöön

Puuvilla on tavallisin materiaali myös meidän vaatteissamme, joista jopa 66 % on valmistettu puuvillasta. Syy puuvillan valitsemiseen on, että tällä hetkellä ei ole mitään muuta vastaavaa materiaalia, joka täyttäisi laatuvaatimuksemme esimerkiksi kestävyyden suhteen. Priorisoimme aina vaatteita, jotka kestävät pitkään, koska se on ehdottomasti parasta ympäristölle. Tavoitteenamme on, että jokainen vaate kestää vähintään kolmen lapsen käytön. Tutkimukset osoittavat, että jos vaatteen käyttöikä kolminkertaistetaan, ilmastovaikutus vähenee 65 % ja puhtaan veden käyttö 66 %.

 

Parempi viljelyprosessi
Ympäristöön ja ihmisiin kohdistuvan vaikutuksen vähentämiseksi olemme työskennelleet kovasti lisätäksemme luomupuuvillan osuutta valikoimassamme. Keväästä 2020 lähtien 100 % valikoimamme puuvillasta on luomua.  Tämä tarkoittaa, että puuvillan viljelyssä ei ole käytetty keinotekoisia torjunta-aineita tai lannoitteita, mikä mahdollistaa paremman viljelyprosessin sekä ympäristölle että ihmisille, jotka työskentelevät viljelyn parissa.

 

GOTS-sertifioitu puuvilla
Puolet luomupuuvillastamme on lisäksi GOTS-sertifioitua. GOTS-sertifiointi on markkinoiden vaativin merkintä, joka osoittaa, että tuote on vastuullinen läpi koko tuotantoketjun – raaka-aineen viljelystä valmiiseen vaatteeseen. Ja pienimpien mallisto (kokoon 80 asti) on 100 % GOTS-sertifioitu. Emme kuitenkaan tyydy tähän, vaan työskentelemme saadaksemme yhä suuremmalle osalle puuvillavaatteitamme GOTS-merkinnän tulevaisuudessa.