Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.

Vastuullisuusmerkintämme

Global Organic Textile Standard (GOTS)

Global Organic Textile Standard (GOTS) on maailman johtava luonnonmateriaaleista valmistettavien tekstiilien sertifiointistandardi. Sertifiointi ja GOTS-merkintä edellyttävät, että tuote on valmistettu luonnonmukaisesti viljellystä puuvillasta ja että tuotetta on käsitelty koko valmistusketjussa vain sellaisissa tehtaissa, joille ulkopuolinen taho on myöntänyt sertifikaatin GOTS-standardin mukaisesti. 

 

Luomupuuvilla tarkoittaa, että sen viljelyssä ei ole käytetty keinotekoisia torjunta-aineita tai lannoitteita. Se on parempi valinta ympäristön ja puuvillanviljelyssä työskentelevien kannalta. Luomupuuvillan lisäksi GOTS-standardi asettaa vaatimuksia muun muassa kemikaalien käytölle, vedenpuhdistukselle ja jäljitettävyydelle. Sertifiointi tarkoittaa myös sen, että kaikkien työntekijöiden palkkoja ja työehtoja valvotaan tiukasti koko tuotantoketjussa aina viljelystä valmiiseen tuotteeseen saakka.  

 

Keväästä 2020 lähtien vähintään 50 % kaikista puuvillatuotteistamme on GOTS-sertifioitua ja 100 % puuvillavaatteistamme kokoon 80 asti on GOTS-sertifioituja (lukuun ottamatta sukkia). Kaikki klassiset raidalliset sekä yksiväriset valkoiset, punaiset, siniset ja harmaat vaatteemme ovat myös GOTS-sertifioituja. Löydät GOTS-symbolin vaatteen pesuohjeesta.

 

GOTS Made With Organic Cotton

Saadakseen GOTS Made With Organic Cotton -sertifikaatin tulee tuotteen kuiduista vähintään 70 % olla luomuviljeltyjä, kun taas GOTS Organic -merkinnän voivat saada tekstiilituotteet, joiden koostumuksesta vähintään 95 % kuiduista on luomutuotantoa. Muutoin molempiin sertifikaatteihin pätee samat vaatimukset koko tuotantoketjussa.

Luomupuuvilla

Puuvillan viljelyssä ei ole käytetty keinotekoisia torjunta-aineita tai lannoitteita. Viljelyprosessi on siis parempi sekä ympäristön että viljelyksillä työskentelevien ihmisten kannalta.

Kierrätetty polyesteri ja polyamidi

Polyesteri ja polyamidi tulevat uusiutumattomista lähteistä. Kierrätetyn polyesterin ja polyamidin käyttö vähentää uusien näistä lähteistä peräisin olevien kuitujen käyttöä ja säästää näin maapallon resursseja. Suurin osa fleece-vaatteistamme on esimerkiksi valmistettu PET-pulloista saadusta kierrätetystä polyesteristä. Ja kaikki uima-asumme, mukaan lukien UV-vaatteet, on valmistettu kierrätetystä polyesteristä sekä vanhojen kalaverkkojen kierrätetyistä polyamidikuiduista.

Responsible Wool Standard (RWS)
Yhä suurempi osa villavaatteistamme on RWS (Responsible Wool Standard) -sertifioituja, joka on johtava standardi ja sisältää lampaiden hyvinvointia sekä lammasfarmien ympäristötoimia koskevia vaatimuksia. Sertifikaatti mahdollistaa myös villan jäljittämisen koko tuotantoketjussa, maatilasta kauppaan. Tavoitteenamme on, että vuoteen 2025 mennessä kaikki villavaatteemme ovat RWS-sertifioituja.

Reclaimed fabric

Vaate on valmistettu aikaisempien kausien ylijäämämateriaaleista. Valmistaessamme vaatteita jo olemassa olevista materiaaleista vähennämme jätteen määrää sekä samalla säästämme maapallomme resursseja. Tämä on yksinkertaisesti tehokas ja kestävämpi tapa valmistaa vaatteita niin, että emme joudu kuitenkaan tinkimään korkeista laatuvaatimuksistamme.