Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.
Oppaat

Hattuopas

TunnisteetPipot, Koko-opas, Yleisimmät

Lue artikkeli

Täältä löydät vinkkimme sopivan hatun valintaan – säälle kuin säälle!

Mikä koko on sopiva?

Kaikkiin hattuihimme on merkitty koko ja suositusikä. Hattukoko on päänympärysmitta senttimetreissä. Koon lisäksi hatuista löytyy suuntaa antava ikähaarukka. Se kertoo, minkä ikäisille kyseinen koko yleensä sopii. Lapset kasvavat kuitenkin eri tahtiin ja hattumalleja on useita, joten sopivan hatun löytämiseksi, on hattua aina hyvä sovittaa ennen ostopäätöstä.

 

Ikä

Koko

0 - 1 kk36-38
1 - 4 kk40-42
4 - 9 kk44-46
9 kk - 2 v48-50
2 - 9 v52-54
9 - 12 v56-58

 

Kypärämyssy tai nauhallinen pipo

Napakasti istuva pipo, joka peittää hyvin korvat. Paras valinta pienille lapsille. Meiltä löytyy erilaisia malleja, joiden ominaisuudet sopivat erilaisiin vuodenaikoihin.

Puuvillapipo

Puuvillapipo sopii leudommille keleille. Pue aluskerrastoksi lämpimämmän hatun alle silloin kun kelit viilenevät.

Neulepipo

Neulepipo on puuvillapipoa hieman lämpimämpi. Mitä paksumpi neulos, sitä lämpimämpi pipo.

Villapipo

Villapipo lämmittää vaikka se pääsisi kostumaankin. Toimii myös erinomaisesti kerroksena 1 paksumman talvihatun tai kypärän alla.

Vuorillinen pipo

Fleecevuorillinen pipo lämmittää kylmemmillä säillä.

Talvihattu

Lämpimin vaihtoehto, joka suojaa myös tuulelta ja kosteudelta. Malleja on useita, mutta yhteistä niille on se, että ne ovat kaikki veden- ja tuulenpitäviä sekä topattuja. Täydellinen valinta pohjolan kylmiin talvipäiviin.

Kypärämyssy

Kypärämyssy toimii täydellisesti reippaissa talvitouhuissa: pulkkamäessä, laskettelurinteessä, luistinradalla. Se pitää kasvot ja kaulan lämpimänä. Ohut kypärämyssy sopii hyvin kypärän tai talvihatun alle.

Sadehattu

Vedenpitävä sadehattu, jonka lieri suojaa kasvoja ja niskaa sateelta. Sopii rankenpaankin sateeseen.

Vastasyntyneet

Perheen pienimmät tarvitsevat pipoa ympäri vuoden. Se suojaa sekä kylmältä että auringonpaisteelta. Valitse ohut puuvillapipo kesällä ja lämpimämpi, tuulenpitävä pipo talvella.

 

Millaisen hatun valitsen?

Yleisesti ottaen aktiiviset, paljon liikkuvat lapset, tarvitsevat ohuemman hatun kuin rauhallisemmat lapset. Millainen liikkuja ja leikkijä sinun lapsesi on? Kokeile niskasta, onko lapsellasi kylmä vai kuuma ja valitse pipo sen mukaan.

 

Millainen hattu lapselle?

Nyrkkisääntö on, että lapset, jotka ovat erittäin aktiivisia, tarvitsevat ohuemman hatun kuin lapset, jotka eivät liiku paljoakaan. Mieti siis, kuinka paljon lapsesi on liikkeessä. Tunnustele lisäksi ulkoillessa lapsesi niskaa (onko se lämmin vai kylmä).  Tämä auttaa valitsemaan sopivan hatun.

Valitse malli vuodenajan mukaan

Syksy: Puuvillapipo sopii hyvin alkusyksyyn. Kun sää viilenee, voi pipon vaihtaa lämpimämpään neule- tai villapipoon tai vuorilliseen malliin.

Talvi: Talvihattua voi täydentää kylmimpinä päivinä ohuella puuvilla- tai villapipolla tai kypärämyssyllä. Ohuemman pipon voi ottaa pois, jos niska alkaa tuntua nihkeältä.

Kevät: Alkukeväästä on hyvä olla vielä neule- tai villapipo. Vuorillinen pipokin on hyvä viileinä kevätpäivinä. Kun lämpötilat alkavat nousta, on puuvillapipo hyvä vaihtoehto.

Kesä: Lippalakki tai lierihattu suojaa hyvin auringolta. Vastasyntyneellä on hyvä olla ohut puuvillainen pipo nauhoilla.

Ostoksille