Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.

10 hauskaa sisäaktiviteettia lapsille

Alkaako sinulta loppua ideat lapsesi viihdyttämiseksi viettäessänne päivät kotona? Tässä on kymmenen vinkkiä hauskoista aktiviteeteista, joita koko perhe voi tehdä yhdessä sisällä!

1. Istuttakaa kasveja
Kevät on täydellistä aikaa kylvää erilaisia kasveja ja kukkia! Anna lasten valita, mitä he haluavat istuttaa. Ota multa ja ruukut esiin ja kylväkää siemenet yhdessä. Anna sitten lasten kastella istutuksia ja seurata, miten ne kasvavat tulevien viikkojen aikana. 

2. Rakentakaa esterata

Asettele tyhjiä pahvilaatikkoja laskettelurinteeksi, tee este laittamalla luuta poikittain kahden kirjapinon päälle ja laita viltti muutaman tuolin päälle, jotta lapset voivat ryömiä niiden alta. Vain mielikuvitus on rajana, kun rakennatte sisäesterataa kodistanne löytyvistä tarvikkeista!

3. Pelatkaa lautapelejä tai tehkää palapelejä

Ota esiin klassisia lautapelejä tai palapelejä, ja viettäkää mukava pelihetki koko perheen kesken.

4. Järjestäkää piknik olohuoneen lattialla

Levitä viltti ja joitakin tyynyjä olohuoneen lattialle ja kata herkkuja syötäväksi. Yksi vinkki on antaa lasten toivoa, mitä he haluavat syödä – ja ehkäpä jopa antaa heidän auttaa ruoan tekemisessä!

 

5. Kirjoittakaa kirje isovanhemmille
Ettekö voi tavata mummoa ja pappaa juuri nyt? Ota esiin paperia ja värikyniä ja anna lasten piirtää heille kiva kortti, jossa on terveiset. Lähetä se sitten postitse perille.

6. Rakentakaa kiva maja
Majan rakentaminen onnistuu yhtä hyvin sisällä kuin ulkonakin! Levitä viltti tai lakana ruokapöydän tai muutaman tuolin päälle ja sisusta maja mukavaksi pehmeillä vilteillä ja tyynyillä. Voitte myös herkutella majassa kakulla, joka onkin seuraava vinkkimme!

7. Leipokaa herkullinen kakku
Ota esiin muutama resepti, anna lasten valita, mitä he haluavat leipoa. Leipokaa sitten yhdessä.

8. Leikkikää kampaajaa
Etsi kaikki hiuskoristeet, jotka muuten lojuvat laatikoissa. Äiti tai isä voi sitten olla asiakkaansa lasten kampaamossa ja saada hienon kampauksen. Vinkki: piilota sakset, jotta vältyt täysin uudelta kampaukselta! 

 

9. Saunokaa
Käykää saunassa, ja anna lasten roiskia vettä ja leikkiä kunnolla. Kiedo lapset lopuksi lämpimään ja kauniiseen kylpytakkiin. Vinkki: Valitse hyvä kirja rauhoittumista varten!

10. Tehkää savea itse

Yllätä lapset kotitekoisella savella, josta he voivat sitten tehdä hauskoja hahmoja! Tarvittavat ainesosat ovat yleensä valmiina ruokakomerossa.

Kun olette testanneet kaikkia aktiviteetteja, voi olla kiva vain rentoutua sohvalla. Koko perhe voi samistella klassisessa raitakuosissamme tai vaikkapa värikkäissä pyjamissa!