Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.

5 hauskaa aktiviteettia metsäretkelle lasten kanssa

Syksy on parasta aikaa ulkoilla ja tutkia luontoa. Erä- ja luonto-opas Jonas Westbom jakaa viisi parasta vinkkiä onnistuneeseen metsäretkeen lasten kanssa!

1. Grillaa tikkuleipää

Tee taikina kotona tai osta valmis pizzataikina kaupasta. Kieritä taikina tikun ympärille ja grillaa nuotion äärellä. Grillaaminen on hauskaa, se vaatii toki hieman kärsivällisyyttä, mutta valmis tikkuleipä maistuu herkulliselta leikkien ja metsässä juoksentelun jälkeen. Useimmilla luonnonsuojelualueilla on tauko- ja nuotiopaikka tulentekoa varten, muistathan kuitenkin noudattaa ohjeita ja varovaisuutta ennen tulen sytyttämistä.

2. Sienten metsästys

Syksy on loistavaa aikaa mennä ulos poimimaan seiniä. Tehkää aktiviteetista ”sienten metsästys”, jolloin lapset oppivat tunnistamaan myös eri sienilajeja. Kolmen eri lajin tunnistaminen on hyvä tavoite, minun vinkkini ovat tatit; ne joiden lakin alapuolella on ”pillit”. Punikkitatit ovat erittäin hyvänmakuisia ja melko helposti tunnistettavia.


3. Luontobingo

Tee paperille 4x4 kokoinen ruudukko ja kirjoita ruutujen sisälle sieni, lintu, kukka ja niin edelleen. Sitten on bingon aika ulkona luonnossa! Bingon voi tehdä myös haasteellisemmaksi, kun ruutuihin kirjoittaa tarkemmin lajit ja lajikkeet, esimerkiksi punarinta tai ukonsieni.

4. Patojen rakennus

Tämän tehtävän lapset ottavat takuulla vastaan innoissaan, ja tosissaankin! Etsikää pieni puro ja pyrkikää pysäyttämään virtaus kivillä ja oksilla.

5. Heijastinrata

Heijastinrata on hauska aktiviteetti pimeänä vuodenaikana. Sijoita heijastimet (esimerkiksi heijastinnauha) noin 20 metrin etäisyydelle toisistaan. Lapset seuraavat rataa taskulamppujen avulla. Viimeisen heijastimen kohdalla odottaa tietysti aarre — jotain hyvää ja makeaa.

Kuva: Jonas Westbom

UTUSTU LUONTOON LASTEN KANSSA

Mitä tulee ottaa huomioon, jotta ulkoiluretkestä tulee onnistunut kokemus? 

Lue lisää