Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.

Ebba Kleberg von Sydow: LASTEN PARHAAT KESÄVAATTEET

Kolmen lapsen äiti Ebba Kleberg von Sydow tietää, mitä lapsen vaatekaappiin tarvitaan kesällä! Hän jakaa tässä omat vinkkinsä sekä paljastaa, miten hän saa koko perheen pukeutumaan yhteensopiviin uima-asuihin - tai sitten ei.

Ei ole mikään salaisuus, että Ebba Kleberg von Sydow rakastaa muotia. Vaatteet ovat olleet hänelle tärkeitä jo lapsesta saakka - ja kiinnostus näyttää tarttuneen myös häneen omiin lapsiinsa.

– Tykkäsin hassuista hatuista, värikkäistä kengistä, kukikkaista, raidallisista ja ruudullisista kuoseista - oli kivaa pukeutua erilaisiin rooleihin ja leikkiä vaatteilla! Pukeutumisleikki oli mieluisin leikkini, ja pidimme sisarusteni kanssa keittiössämme ”muotinäytöksiä”. Nyt olen varannut omille lapsilleni hyvin varustetun laatikollisen vaatteita pukeutumisleikkiä varten, ja on hauskaa, että he rakastavat sitä.


Vaatteet, jotka periytyvät lapselta toiselle
Ebba on tarkka sen suhteen, millaisia vaatteita hän hankkii lapsilleen.
– Vaatteiden on oltava mukavia, leikkisiä ja käytännöllisiä! Lapseni haluavat käyttää kauniita ja pehmeitä vaatteita, jotka eivät estä leikkimistä ja arkipuuhia. Muotitietoisena äitinä minusta on tietenkin myös hirveän hauskaa, että vaatteet kestävät kierrätyksen kaikille kolmelle lapselle ja näyttävät silti kauniilta - tällaisia ovat Polarn O. Pyretin vaatteet. Sitä paitsi iloiset ja tyytyväiset lapset, joilla on hyvä olla vaatteissaan, ovat aina niin suloisia!

 

Klassiset kesävaatteet
Tänä kesänä Ebban lasten vaatekaapista löytyy klassisia perusvaatteita: sinisiä, valkoisia, runsaasti raidallisia ja vähän pilkullisia.
– Hyviä uima-asuja, hattuja ja auringolta suojaavia vaatteita, sillä vietämme pitkiä iltapäiviä rannalla kesäisessä Skånessa. Minusta on suloista, että kaikilla kolmella on samanlaista, joten puen mielelläni heille kaikille ohuet, raidalliset paidat, joissa on pitkät hihat. Se on kaunista ja käytännöllistä!

 

Sinusta ja lapsista on valokuvia samanlaisissa uimapuvuissa. Pidättekö te yhteensopivia vaatteita vaikka kukaan ei olisi näkemässä?
– Ilman muuta! Minä yritän edelleen saada mieheni Johanin käyttämään raidallisia uimahousuja, sillä minusta ne ovat todella hyvän näköiset. Hän on kuitenkin ainoa perheestämme, joka ei tässä suhteessa kuuntele toiveitani sataprosenttisesti - ja ehkä myös jossain mielessä rakastankin häntä sen vuoksi, haha.


Kuka päättää, mitä lapset laittavat päälleen - sinä vai he?
– Heh, yleensä minä laitan vaatteet esille. Se on minusta hauskaa! 
Joskus lapset kuitenkin valitsevat vaatteet itse, ja Ebba kannustaa siihen.
– Lasten vaatekaapin koostamisessa kannattaa noudattaa samanlaista strategiaa kuin omienkin vaatteiden kanssa. Kun satsaa laatuun ja huolehtii, että kaikki sopii yhteen, lapsen on helppo valita itse. Jos kuusivuotias tulee aamiaispöytään ylpeänä ja onnellisena itse pukemissaan vaatteissa - paita väärinpäin, parittomissa sukissa ja liian pienissä housuissa, hän saa tietenkin pitää, mitä haluaa. No, ehkä sentään yritän kääntää paidan oikein päin...

 

Mitkä ovat suosikkisi kevät- ja kesämallistossamme?
– Farkkuhaalarit tai ”heppahousut”, kuten hevosia rakastava pikku-Ernst kutsuu niitä. Ne ovat kestävät, suloiset ja sopivat mihin tahansa. Ne näyttävät hyviltä yhtä lailla valkoisen teepaidan kuin pienen kauluspaidankin kanssa. Farkkutakit ovat toinen suosikkini sekä raidallinen saronki. Se on ihanan ohut ja kaunis ja sopii täydellisesti rannalle. Käytän lapsilla mielelläni myös UV-vaatteita, sillä ne ovat sekä kauniita että hyvin suunniteltuja.  


Mistä sinut löytää kesällä?
– Menemme Skåneen, jossa vietämme koko pitkän kesän. Joskus minut yllättää ikävä länsirannikolle ja suolaiseen veteen ja haluan käydä tapaamassa ”omaa” perhettäni Marstrandissa. Silloin pakkaan lapset autoon ja hurautan sinne.  


Lopuksi: Mikä on paras kesämuistosi?  
– Loputtoman pitkät kesälomat, jotka vietin sisarusteni kanssa isoäidin ja isoisän luona Marstrandissa. Niihin sisältyi lukuisia ihania muistorikkaita hetkiä. Esimerkiksi kun istuimme auringonlämmittämällä kalliolla kietoutuneena raidalliseen pyyhkeeseen Marstrandin edustalla olevalla saarella uimareissun jälkeen ja söimme äidin ihania juustovoileipiä. Muuta ei tarvita. Ajattelen sitä usein omien lasteni kanssa: hetki auringossa tai polvellani, juustovoileipä kädessä. Se riittää erinomaisesti.

EBBA
Nimi: Ebba Kleberg von Sydow.
Ikä: 38 vuotta.
Asuinpaikka: Tukholma
Perhe: Puoliso Johan Kleberg ja lapset Marianne, Klas ja Ernst.
Ammatti: Toimittaja, juontaja ja kirjailija. Julkaisee podcastia yhdessä Emilia de Poretin kanssa.

EBBAN TOP 3 VINKKIÄ


1. Pitkähihaiset ohuet paidat ja auringolta suojaavat hellehatut. Kaikki kunnia aurinkovoiteelle, mutta vaatteet antavat äärimmäisen tärkeän lisäsuojan auringolta.   

 

2. Panosta klassisiin kuoseihin ja väreihin ja valitse raitaa, farkkua, sinistä ja valkoista. Ne sopivat parhaiten kesään! Ne ovat siitäkin hyviä, että vaatteet voi kierrättää edelleen sisaruksille ja kavereille.

 

3. Varmista, että kaikki sopivat mahdollisimman hyvin yhteen. Se helpottaa ja säästää aikaa, sekä sinulta että lapselta!

Osta täältä Ebban suosikkivaatteita kesämallistostamme!