Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.
Oppaat

Kerrospukeutumisen salat

TunnisteetKolme Kerros, Tips

Lue artikkeli

Säilytä lämpö ja pidä kosteus, sadepisarat ja tuulenpuuskat loitolla. Kerrospukeutuminen on paras vinkkimme syksyn pukeutumiseen. Kun vaatteita pukee kerroksittain, niitä on helppo lisätä tai vähentää säätilan vaihteluiden mukaan. Lisäksi kerrokset itsessään toimivat lämmittävinä eristeinä ja estävät palelemisen! Lue kerrospukeutumisesta lisää alta.

Kerrospukeutumisen avainsanat

  1. Aluskerrasto pitää ihon kuivana.
  2. Välikerros pitää kehon lämpimänä.
  3. Ulkovaatteet suojaavat tuulelta ja sateelta. 

Kerros 1

Aluskerrasto pitää lapsen ihon kuivana ja lämpimänä. Aktiivisesti liikkuva lapsi saattaa hikoilla paljon. Niinpä lapsi tarvitsee ihoaan vasten lämmittävän, mutta hengittävän materiaalin, joka kuljettaa kosteuden ja ylimääräisen lämmön pois. Vaatteen tulee olla tiiviisti ihoa vasten, mutta se ei saa olla liian kireä.


Mikä materiaali olisi tähän tarkoitukseen paras?

Suosittelemme materiaaleiksi villaa ja polyesteria. Villa on luonnonmateriaali, joka sopii aluskerrastoihin erittäin hyvin. Polyesteri on puolestaan villaa edullisempi vaihtoehto, joka on passeli valinta erityisesti paljon liikkuvalle lapselle. Puuvilla taas tuntuu mukavimmalta ihoa vasten ja on hyvä valinta leudoille säille tai silloin, kun lapsi ei juurikaan liiku. Mikäli lapsi kuitenkin hikoilee paljon, tuntuu puuvilla märältä ja kylmältä, sillä se imee kosteuden.

Kerros 2

Hyvä välikerros hengittää, lämmittää ja vapauttaa kosteutta. Näin lapsi pysyy lämpimänä ja kuivana hikoillessaankin. Se, millaiset vaatteet välikerrokseksi kannattaa pukea, riippuu lämpötilasta, tuulen määrästä ja siitä, kuinka aktiivinen lapsi on.

Välikerros voi rakentua myös useammasta kerroksesta, jolloin voit tarvittaessa lisätä tai vähentää vaatteita. Välikerroksen vaatteissa on hyvä olla vetoketju. Näin pukemisesta ja riisumisesta tulee helpompaa. 


Mitkä ovat sopivia materiaaleja välikerroksen vaatteisiin?

Fleece ja villafrotee ovat hyviä välikerroksen materiaaleja. Ne hengittävät, mutta pitävät lämmön. Villafrotee on näistä lämpimämpi. 

Kerros 3

Ulkovaatteiden tehtävänä on suojata lasta tuulelta ja sateelta. Niiden tulee olla kestäviä, mutta samalla tarpeeksi joustavia, jotta niissä on mukavaa leikkiä. Lisäksi niiden tulisi hengittää ja pitää kosteus loitolla. Pohjolan pimeinä iltoina myös 360 asteen heijastimista on rutkasti hyötyä. PO.P WeatherPRO® -merkityt ulkovaatteet täyttävät kaikki vaatimuksemme teknisille vaatteille ja pitävät kuivana ja lämpimänä säällä kuin säällä.

Windfleece

Ainutlaatuisen nepparikiinnityksen avulla voit yhdistää windfleecen helposti kuoritakkiin.

Katso kaikki

Kerros