Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.

Hauskoja kesäleikkejä kaikenikäisille lapsille (ja aikuisille)!

Ei kaunista kesäpäivää ilman hauskoja leikkejä! Olemme koonneet viisi yksinkertaista leikkiä, jotka sopivat sekä lapsille että aikuisille!

1. Nurinkurinen kuurupiilo


Tarvitsette: ette mitään!
Tehkää näin: toisin kuin tavallisessa kuurupiilossa, tässä leikissä vain yksi piiloutuu, kun muut laskevat. Se, joka ensimmäisenä löytää piilossa olevan, menee piiloon samaan paikkaan. Jatkakaa, kunnes jäljellä on vain yksi, joka löytää kaikki!

 

2. Pussijuoksu


Tarvitsette: vähintään kaksi jonkinlaista säkkiä sekä aloituspaikan ja maalin.
Tehkää näin: aloittakaa samaan aikaan ja hyppikää koko matka maaliin!

 

3. Keräyskisa


Tarvitsette: ohjelappusia (yksi lappunen kullekin joukkueelle) ja yhden tuomarin.
Tehkää näin: kullekin joukkueelle määrätään oma kotipesä. Kussakin joukkueessa on oltava ainakin yksi lukutaitoinen. Kukin joukkue saa oman lappusen ohjeineen siitä, mitä esineitä on kerättävä. Niitä voivat olla esimerkiksi "jotakin punaista" tai "lelu". Joukkueen on kerättävä X minuutissa niin monta esinettä kuin mahdollista. Kun aika on päättynyt, tuomari tarkistaa kaikki tavarat ja arvioi, mikä joukkue on löytänyt eniten oikeanlaisia esineitä.

 

4. Tarkkuuskisa


Tarvitsette: pieniä heitettäviä esineitä (esim. palloja tai kenkiä) ja erikokoisia ämpäreitä.
Tehkää näin: asettakaa ämpärit riviin ja heittäkää niihin esineitä sopivalta etäisyydeltä. Mitä pienempi ämpäri, sitä enemmän osumasta saa pisteitä.

 

5. Vihellyskisa


Tarvitsette: paketin kuivia keksejä.
Tehkää näin: kukin syö 3–4 keksiä ja yrittää viheltää. Se, joka saa ensimmäisenä vihellyksen aikaan, voittaa. HUOM! Ottakaa mahdolliset allergiat huomioon kisajärjestelyissä.