Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.

Näin voit auttaa mehiläisiämme!

Tiesitkö, että kolmannes mehiläislajeistamme on uhanalaisia? Ilman niitä ei tule hedelmiä ja marjoja. Tämän voit tehdä yhdessä lastesi kanssa mehiläisten pelastamiseksi. Mehiläiset eivät ole vaarallisia!

1. Avaa mehiläishotelli 
Voitte rakentaa tai ostaa yhdessä lasten kanssa mehiläispöntön erakkomehiläisille ja sijoittaa sen puutarhaan. Ne eivät vaadi hoitoa, eikä samaa vastuuta kuin hunajamehiläiset. Jos haluat tehdä mehiläishotellin itse, voit porata useita reikiä esimerkiksi paksuun puunpalaan ja ripustaa sen aurinkoiseen paikkaan. Siinä vasta air-bee&bee! 
 
2. Valmista juomapaikka mehiläisille 
Vesi on todella tärkeää mehiläisille. Aseta piirakkavuoka tai vastaava esille ja anna lasten täyttää se vedellä ja pestyllä kevytsoralla tai lasikuulilla. Mehiläiset voivat laskeutua kuulien päälle, jotta ne eivät huku juodessaan.

 

 

3. Istuta mehiläisten suosikkeja 
Istuta kasveja, jotka houkuttavat erityisesti mehiläisiä, perhosia ja kimalaisia. Yhdistele kesä- ja syyskukkia, jotta pölyttäjille riittää ruokaa koko sesongin ajan. Anna lastesi olla mukana ja istuttaa siemeniä ruukkuihin tai kukkapenkkiin sekä kastella ja hoitaa kasveja sitten, kun ne kukkivat. 

 
4. Älä leikkaa nurmikkoa! 
Useimmat haluavat leikata nurmikon, kun se on liian pitkä. Pölyttäjien takia voitte kuitenkin jättää osan nurmikkoa kukkaniityksi. Anna lasten auttaa ja päättää paikka. Voitte myös askarrella yhdessä kyltin, joka kertoo paikan olevan mehiläisiä varten.

 

Pukeutukaa oikein ollessanne auringossa – tutustu kesäkauppaamme tästä!

10 kukkaa ja kasvia, joista mehiläiset ja muut pölyttäjät pitävät

1. Akileija 
2. Ruohosipuli 
3. Laventeli 
4. Kuusama 
5. Apila 
6. Isomaksaruoho 
7. Keltanarsissi 
8. Timjami 
9. Paju  
10. Kevätsipuli

Mehiläistenhoitaja Lisa ja lapset Wilhelm, Charlie ja Vera: 

”Tontillamme on 100 000 mehiläistä!”

 

Lue lisää täältä.