Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.

Pölytys – mehiläisten tärkeä työ

Nyt on aika jutella kukista ja mehiläisistä. Tarkoitamme tällä pölytystä! Miten se toimii ja miksi se on tärkeää luonnollemme? Tässä on vastaus!

Useimmat tietävät, että on olemassa hunajaa tuottavia mehiläisiä. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, että kaikki mehiläiset tekevät elintärkeää työtä eloonjäämisemme kannalta. Yhdessä muiden pölyttäjien, kuten kimalaisten ja perhosten, kanssa ne nimittäin pölyttävät kasveja. Noin kolmannes syömästämme ruoasta, kuten hedelmät ja marjat, ovat riippuvaisia pölytyksestä.

 

Mitä on pölytys?
Kun mehiläinen tai kimalainen imee mettä kukasta, hyönteiseen kiinnittyy siitepölyä kasvin heteestä. Sitten mehiläinen lentää seuraavaan kukkaan ja vie mukanaan siitepölyä, joka päätyy kukan emiin. Sitä kutsutaan pölytykseksi ja sen ansiosta syntyy uusia kukkia.

Mehiläiset ovat uhanalaisia
Valtaosa Suomen luonnonvaraisista mehiläislajeista on uhanalaisia. Tämä johtuu muun muassa ilmastonmuutoksesta, pesimispaikkojen puutteesta ja siitä, että monet mehiläisten olemassa olon kannalta elintärkeät kukat ovat vähentyneet erilaisten torjunta-aineiden käytön takia. Sinä voit kuitenkin auttaa mehiläisiä tekemällä niille oman paikan puutarhaasi tai parvekkeellasi!

Täältä voit lukea, mitä sinä ja lapsesi voitte tehdä mehiläistemme hyväksi!

Pukeutukaa oikein ollessanne auringossa – tutustu kesäkauppaamme tästä!

Näin voit auttaa mehiläisiämme!

Tämän voit tehdä yhdessä lastesi kanssa. Psst… Mehiläiset ovat kilttejä ja pistävät vain, jos ne pelkäävät!


Lue lisää täältä

Mehiläistenhoitaja Lisa ja lapset Wilhelm, Charlie ja Vera: 

”Tontillamme on 100 000 mehiläistä!”

 

Lue lisää täältä.