Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.
Inspiraatio

Stig L. Collection

TunnisteetStig Lindberg, Berså, Doppsko

Lue artikkeli

”Miksei päinvastoin?”

Näin sanoi Stig Lindberg, joka on yksi suosituimmista ruotsalaisista muotoilijoista ja klassisen, sinullekin varmasti tutun Berså-kuvion luoja. Mutta tiesitkö, että Stigin värikäs mielikuvitus on herättänyt myös monia satuja eloon? Näitä ovat esimerkiksi satu Daniel Doppskosta, joka matkaa merellä kaapin päällä. 
 
Stig piti erilaisesta ajattelutavasta. Hänen taiteensa osoittaa, että se voi olla sekä toiminnallista että leikkisää. Aivan kuten meidänkin tuotteemme. Tässä hauskassa yhteistyössä Stigin rakastetut kuviot ja kuvitukset heräävät eloon syysmallistossamme, jossa vain mielikuvitus on rajana.

Osta mallistosta

Stig Lindberg

Stig Lindberg syntyi vuonna 1916 Uumajassa ja täytti maailmansa jo varhain väreillä ja muodoilla. Hänellä oli silmää yksityiskohdille ja hän piti yksinkertaisen, käytännöllisen, leikkisän ja vapaan yhdistämisestä. Menestyksekkään ja värikkään uran jälkeen hän kuoli Italian Terracinassa vuonna 1982. 

 

Muotoilija

Stig sai jo 20-vuotiaana työpaikan perinteikkäästä Gustavsbergin posliinitehtaasta. Työt aloitettuaan hän lupasi silloiselle taiteelliselle johtajalle Wilhelm Kågelle saada tuolloin huonosti menestyvän tehtaan kukoistamaan. Ja siinä hän myös onnistui. Stigin kekseliäisyys ja jatkuva uteliaisuus olivat juuri sitä, mitä tehdas tarvitsi.

Gustavsbergillä työskennellessään Stig loi nykyään klassisen Berså-kuvionsa, joka koristi aluksi käytännöllistä posliiniastiastoa. Nykyään kuvio näkyy niin tekstiileissä kuin esineissäkin ja nyt myös vaatteissamme. Stig toimi myöhemmin tehtaan taiteellisena johtajana vuosina 1949–1957 sekä 1971–1980. 

 

Kuvittaja

Stigin rajaton mielikuvitus on herättänyt myös monia hahmoja ja tarinoita eloon. Näistä hyvä esimerkki on Lennart Hellsingin kirja Daniel Doppskosta – pojasta, joka purjehtii merellä kaapin päällä. Ja tarinat Krakel Spektakelista. Stigin kyky sekoittaa värejä ja muotoja poikkeuksellisen yksityiskohtaisesti hämmästyttää näitä kirjoja katsellessa.

Tiedän, että jokaiselta sivulta löytyy jotain uutta.

Lars Lindberg

Vapaa sielu

Stigille oli tärkeää työskennellä vapaasti ja omalla tavallaan, ja hän kokeili mielellään erilaisia maalaustekniikoita, värejä ja materiaaleja. Hänen taiteensa tavoitteena oli herättää iloa ja uteliaisuutta. Samalla hän halusi, että useammat voisivat nauttia kauneudesta. Hän oli luova sielu, joka ei pelännyt mennä vastakkaiseen suuntaan. Hän kysyikin usein: ”Miksei päinvastoin?”