Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.
Oppaat

Päiväkotilaisen vaatetus-opas

TunnisteetKOULUN ALOITUS, muistilistan

Lue artikkeli

Hyödynsimme 40 vuoden ajalta kertynyttä lastenvaatekokemustamme ja loimme käyttöösi muistilistan pienen päiväkotilaisen pukemiseen.

Parhaat vaatteet ulkoleikkeihin 

Ulkovaatemuistilistamme tärkeimpiä avaintuotteita ovat vedenpitävät kuorivaatteet, sillä kun kuorikerros on kunnossa, niin ulkoleikit maistuvat säällä kuin säällä. Niin kutsutut perinteiset sadevaatteet, eli sadetakki ja kurahousut, ovat mukana listalla puolestaan siksi, että niistä lika on mahdollista poistaa pikaisella suihkutamisella - seikka, mikä vähentää muiden ulkovaatteiden pesutarvetta ja helpottaa arkea niin päiväkodissa kuin kotona!

Huomaathan, että talven pakkasten iskiessä kuorivaatteet on hyvä vaihtaa lämpöisiin toppavaatteisiin sekä polyesterikerrokset pehmoiseen merinovillaan. Ja mikä parasta - meidän laatulupauksemme on, että ulkovaatteemme kestävät erinomaisesti paitsi pohjoisia sääolosuhteita niin myös käyttöä ja kulutusta.

Muista merkitä vaatteisiin lapsesi nimi!

Varavaatteet päiväkotiin

Ulkovaatteiden lisäksi päiväkotiin tulee pakata myös monenlaisia sisävaatteita ja asusteita. Monen päiväkotilaisen vaatelokerosta löytyy myös varavaatteita, sillä päiväkotiarjessa sattuu ja tapahtuu välillä myös vahinkoja. Kokosimme muutamia vinkkejä, joiden avulla kokoat toimivan vaatepaketin omalle pienelle päiväkotilaisellesi.


Pehmeät kerrokset

Suosi pehmeitä vaatteita, jotka sopivat niin sisäleikkeihin kuin puettavaksi ulkovaatteiden alle. Parhaita materiaaleja päiväkotilaisen arkeen ovat helppohoitoiset college, veluuri sekä trikoo.


Jarrusukat

Päiväkotiarjen vauhdikkaisiin käänteisiin suosittelemme sukkavalinnaksi jarrusukkia tai -sukkahousuja, jotka ovat molemmat todellisia Polarn O. Pyret klassikkoita: vuodesta toiseen saamme asiakkailtamme kiitosta jarrusukkiemme ja -sukkahousujemme erityisestä laadusta sekä kulutuksenkestosta. Vaikka päiväkodin lattiat olisivat toisinaan kylmät, niin se ei menoa haittaa - käyttäjäpalautteen perusteella olemme saaneet oppia, että jarrusukkamme pitävät myös varpaat lämpiminä.  

Muistilista ulkovaatteille

- Kuoritakki  
- Windfleece 
- Kuorihousut  
- Sadevaatteet  
- Kuorihanskat 
- Sormikkaat  
- Lapaset  
- Hattu  
- Aluskerrasto  
- Villasukat  
- Kumisaappaat 

Muistilista varavaatteille

- 2 pitkähihaista paitaa  
- 1 paksumpi paita  
- 2 t-paitaa  
- 2 trikoohousut  
- 1-2 collegehousut  
- 3 paria sukkahousuja/pitkiä kalsareita  
- 3 paria jarrusukkia  
- 1 pari mokkasiineja