Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.
Oppaat

Vinkit vauvan syysvaatetukseen

Tunnisteetvauvan, tips

Lue artikkeli

Syksy on vaihtelevien säiden kausi. Siksi pienen vauvan pukeminen ja vaatteiden hankkiminen erilaisiin tilanteisiin voi olla hankalaa. Koska vauva ei vielä osaa kertoa milloin on liian kuuma tai kylmä, kehotamme tunnustelemaan lämpötilaa vauvan niskasta. Jos niska tuntuu hikiseltä, on syytä vähentää vaatetusta. Mikäli taas kylmältä, on aika lisätä vaatekerroksia. Vauvan kädet ja jalat tuntuvat viileämmiltä muuhun kehoo verrattuna, mutta tietenkään nämäkään eivät saa tuntua liian kylmiltä. Alle olemme koonneet vinkit vauvan syysvaatetukseen!

Suosittelemme tavalliseen syyspäivään:

Kerros 1:

‚ÄĮPaita sek√§ housut tai haalari pehme√§st√§ materiaalista; suosittelemme puuvillaa leutoina p√§ivin√§ ja villaa kylmempin√§ p√§ivin√§.

Kerros 2:

‚ÄĮLis√§√§ kerros kun ilma kylmenee; suosittelemme fleece√§ (ei tuulenpit√§v√§) tai villaa.

Kerros 3:‚ÄĮ

Tuulenpitävä windfleece-haalari käännettävillä hihansuilla ja lahkeilla.

Hattu:

Tuulenpitävä kypärähattu suojaamaan vauvan korvat.

Hyvä pitää lähettyvillä

Vauvan viltti on nopea ja helppo tapa lisätä lämpöä tarvittaessa. Mukana on hyvä pitää myös ylimääräinen kypärähattu, jos hattu sattuisi hukkumaan. Välillä vauvat ottavat nopeita kasvupyrähdyksiä ja haalarin käännettävät hihan- ja lahkeensuut eivät enää suojaakkaan lapsen käsiä ja jalkoja. Silloin on hyvä olla kengät ja hanskat saatavilla!

Muistathan!

L√§mp√∂mittari ei kerro koko totuutta - kolea ilma ja kylm√§ tuuli saavat ilman tuntumaan viel√§ kylmemm√§lt√§.‚ÄĮ Jotkut vauvat my√∂s s√§ilytt√§v√§t l√§mp√∂ns√§ paremmin kuin toiset. Siksi sinun on hyv√§ kokeilla erilaisia ratkaisuja, jotta tied√§t mink√§lainen pukeutuminen sopii sinun vauvallesi parhaiten!