Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.
Inspiraatio

10 vinkkiä sadepäivien varalle

Tunnisteetsisätiloissa, kesä

Lue artikkeli

Keskeyttikö sade kesänvieton? Älä anna huonon sään pilata kesälomaasi! Seuraavassa 10 ideaa siitä, mitä sinä ja lapsesi voitte tehdä yhdessä sisätiloissa! Olemme koonneet tähän parhaat vinkkimme koko perheelle.

1. Järjestä kotipiknik

Peruuntuiko piknik-retki vesisateen takia? Levitä piknikviltti olohuoneen lattialle ja nauti herkuista kotona! Vinkki: Laita kesämusiikki soimaan, ripusta värikkäitä viirejä ja asettele istuintyynyjä lattialle. Näin luot taatusti kodikkaan tunnelman.


2. Tee itse jäätelöä

Sekoita hedelmiä ja marjoja tehosekoittimeen, lisää hieman vettä, kaada seos jäätelömuotteihin ja pakasta. Kun aurinko paistaa, on taas aika maistaa!


3. Ompele vaatteita pehmoeläimille

Löytyykö kaapistasi vanha lakana tai pieneksi jäänyt vaatekappale? Ompele niistä uudet vaatteet nallelle tai nukelle. Ja kun ompelukone kerran on jo esillä, voit samalla ommella jumppapussin pieneksi jääneestä paidasta! Lue lisää.


4. Tee oma musiikkivideo

Anna lasten pukeutua haluamiinsa asuihin ja kuvaa musavideo heidän lempikappaleeseensa. Tarvitset ainoastaan toimivalla kameralla varustetun älylaitteen - sekä sovelluksen, jolla voit editoida videon jälkeenpäin.


5. Järjestä aarrejahti

Pukeutukaa merirosvoiksi Peppi seitsemällä merellä -hengessä ja lähtekää aarrejahtiin kotona. Piirrä vihjekartta tai kätke eri johtolankoja sisältävät laput ja anna lasten selvittää aarteen paikka.


6. Väritä PO.P-kuoseja

Ovatko kaikki värityskirjat jo väritetty täyteen? Tulosta hauskoja kuosejamme ja anna lasten värittää ne suosikkiväreillään. Löydät ne täältä.


7. Leipokaa yhdessä

Anna lasten päättää, mitä leivotaan ja anna heidän sitten toimia apulaisena!


8. Tuunaa pahvilaatikko

Löytyy nurkistasi vanha muuttolaatikko? Anna lasten piirtää ikkunat ja ovi laatikkoon - ja hups, näin valmistui pieni talo. Mielikuvitusta käyttämällä laatikosta voi tehdä vaikka mitä muutakin – miten olisi vaikka auto tai vene?


9. Tehkää kasvomaalauksia

Kasvomaalaukset on hauskaa ajanvietettä aikuisille ja lapsille! Käytä meikkiä tai osta kasvoväriä lelukaupasta ja taio lapsista esiin vaikka jännittäviä eläinhahmoja.


10. Rakenna kodikas maja

Levitä viltti tai peitto esimerkiksi ruokapöydän päälle ja pehmusta lattia tyynyillä. Ota mukaan taskulamppu sekä kirja ja ryömi sisään tunnelmalliseen majaan!

Valitse oikea takki sateisiin päiviin – täällä voit vertailla eri vaihtoehtojamme!