Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.
Hattuopas

Hattuopas

Neulottuja, mukavia, vuorillisia, tuulenpitäviä.... kaikenlaisia pipoja! Täältä löydät vinkkimme sopivan hatun valintaan – säälle kuin säälle!

Pienimpien hattu

Kuvan hyvin istuva, leuan alta solmittavilla nauhoilla varustettu hattu on hyvä valinta vauvoille ja pienille lapsille. 

Puuvillapipo

Puuvillapipo sopii leudommille keleille. Pue aluskerrastoksi lämpimämmän hatun alle silloin kun kelit viilenevät. 

Neulepipo

Neulepipo on puuvillapipoa lämpimämpi vaihtoehto. Löydät paksumpia ja ohuempia vaihtoehtoja erilaisille sääolosuhteille.

Villapipo

Villapipot pitävät lämmön ja siirtävät kosteuden iholta. Toimivat myös aluskerrastoina talvihatun alla silloin kun on todella kylmä.

Vuorillinen hattu

Hattumme pehmeällä, lämmittävällä fleece-vuorilla. Täydellinen valinta, kun ulkona on jo kylmä

Talvihattu

Nämä hatut suojaavat parhaiten tuulelta, vedeltä ja kylmältä. Valikoimassa erilaisia  vuorillisia malleja. Lisänä lämmittävät, vuorilliset korvaläpät. Täydellisiä valintoja pohjolan talviin!

Kypärähattu

Kypärähattumme ovat nappivalintoja talviaktiviteetteihin, sillä ne pitävät paitsi pään, myös kasvot, niskan ja kaulan lämpiminä. Ohuempaa versiota voi käyttää myös kypärän alla. 

Sadehattu

Vedenpitävä sadehattu, jonka lieri suojaa myös niskaa.  

Millainen hattu vastasyntyneelle? 

Vastasyntyneen tulisi käyttää hattua vuoden ympäri, sillä hattu suojaa kylmältä ja auringonsäteiltä. Valitse lämpimämmille keleille ohut puuvillahattu ja talveksi lämpimämpi, tuulenpitävä hattu. 

 

Millainen hattu lapselle? 

Nyrkkisääntö on, että lapset, jotka ovat erittäin aktiivisia, tarvitsevat ohuemman hatun kuin lapset, jotka eivät liiku paljoakaan. Mieti siis, kuinka paljon lapsesi on liikkeessä. Tunnustele lisäksi ulkoillessa lapsesi niskaa (onko se lämmin vai kylmä).  Tämä auttaa valitsemaan sopivan hatun. 

 

Mikä hattu millekin säälle? 

Syksy: puuvillapipo alkusyksyyn, neulepipo, vuorillinen pipo tai villahattu, kun säät kylmenevät. 

Talvi: talvihattu. Jos on erittäin kylmä, pue ohuempi pipo / kypärähattu talvihatun alle. Jos lapselle tulee kuuma, voit riisua kätevästi yhden kerroksen. 

Kevät: Puuvillapipo. Jos säät ovat viileät, valitse neulepipo, vuorillinen pipo tai villahattu. 

Kesä: Lippalakki / aurinkohattu tarjoaa suojaa auringolta. Vastasyntyneelle voi pukea ohuen puuvillapipon tai lippalakin. 

Mikä koko on sopiva? 

Kaikkiin hattuihimme on merkattu koko ja suositusikä. Suositusikä on vain yleinen indikaattori, joka kertoo, minkä ikäisille kyseinen koko yleensä sopii. Lapset kasvavat kuitenkin eri tahtiin ja niinpä on aina parasta kokeilla hattua ennen ostopäätöstä.