Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.

UV-opas

Vanhempana on helppo olla hieman huolissaan auringosta kesän tai aurinkoloman lähestyessä. Olemme yrittäneet tehdä tämän sinulle mahdollisimman helpoksi kokoamalla yhteen tärkeimmät asiat, jotka sinun tarvitsee tietää, sekä joitakin fiksuja vinkkejä. Tiedämme, että tekstiä on paljon. Uhraa sille kuitenkin muutama minuutti, niin voit nauttia koko kesästä!

 

Mikä on UV?

UV on se, joka voi polttaa ihon ja saada sen punaiseksi. Lyhenne UV tarkoittaa ultraviolettisäteilyä. Kun puhumme UV:stä, tarkoitamme sekä UVA- että UVB-säteilyä.

 

Erilaista säteilyä ajasta ja paikasta riippuen

Otsonikerroksen (joka suojaa koko maapalloa UV-säteilyltä) paksuus vaihtelee ja siksi myös auringon polttavuus vaihtelee eri päivinä. Itsensä voi siis polttaa kahtena aurinkoisena, pilvettömänä päivänä eri tavoilla. Aurinko on voimakkain, kun se on korkeimmillaan, kuten kesällä ja keskellä päivää (klo 11–15).

 

PS: muista, että aurinko on usein sitä voimakkaampi, mitä lähempänä päiväntasaajaa olet! 

 

Lue täältä miksi UV-vaatteemme ovat hyödylliset!

 

Miten voi suojautua UV-säteeltä?

Paras suoja on UV-vaatteet, hattu ja aurinkolasit. Aurinkovoidetta voi käyttää kohdissa, joita vaatteet eivät peitä. Eri vaatteet suojaavat erilailla. Huomioi neljä asiaa:

  • Tiiviys. Mitä tiiviimpi kangas, sitä parempi aurinkosuoja. Paksumpi kangas on usein tiiviimpi kuin ohut kangas. UV-vaatteemme valmistetaan erittäin tiiviistä materiaalista, jossa on UPF 50. Se antaa vähintään 97,5-prosenttisen suojan UV-säteilyä vastaan!

  • Koko. Väljät vaatteet suojaavat paremmin kuin kireät. UV-vaatteet eivät saa kuitenkaan olla liian löysät.

  • Väri. Tummemmat vaatteet suojaavat paremmin kuin vaaleat. Kaikissa UV-vaatteissamme on kuitenkin UPF 50 väristä riippumatta!

  • Kuivuus. Kuivat vaatteet suojaavat paremmin, joten vaihda vaatteet uimisen jälkeen.

Suosittelemme seuraavia tuotteita:

  • PO.P:n aurinkolasit – Lapsen silmät ovat erittäin herkät UV-säteilylle. Aurinkolasimme estävät voimakasta valoa pääsemästä silmiin. Niissä on itse asiassa sekä 100 % UV-suoja että polarisoidut linssit. Polarisoidut linssit poistavat häiritsevät heijastukset, jotka voivat aiheutua esimerkiksi veden pinnasta – mikä lisää myös turvallisuutta!

Pitkät hihat – Ilmavat vaatteet, joissa on pitkät hihat ja lahkeet, ovat käytännöllisiä myös muuallakin kuin rannalla.

Muista!


Alle 1-vuotiaiden lasten ei pitäisi olla suorassa auringonvalossa. Lisäksi kaikkien lasten pitäisi iästä riippumatta välttää suorassa auringonpaisteessa olemista pitkiä aikoja, kun aurinko on voimakkaimmillaan. Katso kuitenkin varmuuden vuoksi ihoa aina silloin tällöin.

UV-vaatteesta huolehtiminen


UV-vaatteista huolehtiminen oikealla tavalla on helppoa, jotta niiden aurinkosuoja säilyisi kauemmin. Muista huuhdella vaatteet huolellisesti kylmällä vedellä uimisen jälkeen. Kuivata ne varjossa, äläkä auringossa tai kuivausrummussa. Pitääkö vaate pestä? Huomioi tämä:

  • Käännä vaate nurinpäin
  • Käytä valkaisuaineetonta pyykinpesuainetta
  • Älä käytä huuhteluainetta
  • Noudata UV-vaatteen pesuohjetta

Tiesitkö, että...

UV-vaatteidemme kaunis materiaali on valmistettu kierrätetyistä kalaverkoista? 

Haluatko nähdä koko UV-valikoimamme? Klikkaa tästä!