Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.
Vastuullisuus

Planet

Maapallomme periytyy sukupolvelta toiselle. Siksi myös vaatteidemme tulisi periytyä lapselta toiselle.

Vaateteollisuus on yksi eniten saastuttavista teollisuudenaloista maailmassa. Velvollisuutemme vaateteollisuuden osana on muuttaa sitä. Meidän on vähennettävä päästöjä. Nyt. Siksi olemme asettaneet tavoitteemme korkealle – pyrimme vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä vähintään 50 % vuoteen 2030 mennessä. Vuoteen 2045 mennessä meidän tulee olla täysin ilmastoneutraaleja.

Näiden tavoitteiden avulla vähennämme kasvihuonepäästöjä Pariisin sopimuksen mukaisesti ja mitä tieteen mukaan vaaditaan, jotta ilmaston lämpeneminen voidaan rajoittaa 1,5 °C:een. On tärkeää, että haastamme, kyseenalaistamme ja työskentelemme strategisesti olemassa olevien tieteellisten todisteiden pohjalta. Päivitämme tavoitteitamme jatkuvasti niiden mukaisesti.

Uusien tuotteiden tuotanto aiheuttaa suurimman osan päästöistämme, ja se on erittäin suuri haaste. Ympäristövaikutusten vähentämiseksi on tärkeää, että vaatteillamme on pitkä käyttöikä ja monia käyttäjiä. Kannustamme asiakkaitamme antamaan pieneksi jääneet vaatteet eteenpäin, lainaamaan, myymään ja ostamaan vaatteita käytettynä. 

Till PO.P Second Hand 


Vertailuvuodesta 2017/2018 lähtien olemme kartoittaneet päästöjämme omassa toiminnassamme – scope 1 ja 2. Vuodesta 2020/2021 lähtien olemme kartoittaneet myös tuotannosta, kuljetuksesta, franchising-myymälöistä ja liikematkoista aiheutuvat päästöt – scope 3.

Lue vastuullisuusraportistamme, kuinka pyrimme pienentämään hiilijalanjälkeämme.

Olemme vakuuttuneita siitä, että tavoitteemme voidaan saavuttaa vain vahvoilla kumppanuuksilla ja yhteistyöllä kaikilla tasoilla.

 

Siksi kuulumme STICA – Swedish Textile Initiative for Climate Action. Tämä on tärkeä aloite oppimisen, kokemusten jakamisen ja ruotsalaisen vaateteollisuuden kehittämisen kannalta.

Valitsemme oikeat kemikaalit

Kaikessa vaatevalmistuksessa on käytettävä jonkin verran kemikaaleja. Niitä tarvitaan esimerkiksi kankaiden värjäämiseen ja painatuksiin. Meillä on jo useiden vuosien ajan ollut käytössä huolella laadittu kemikaalirajoitusten luettelo. Varmistamme aina kaikkien tuotteidemme laadun ympäristön ja terveyden kannalta.

Tavoitteenamme on toimia ennakoivasti kemikaalikysymyksissä. Siksi olemme monissa asioissa askeleen edellä lainsäädännön vaatimuksia. Kyllästämme esimerkiksi ulkovaatteemme BIONIC-FINISH® ECO -kyllästeellä. Tämä PFAS-vapaa tekniikka jäljittelee luonnollista veden hylkimistä. Valitsemalla GOTS-sertifioitua puuvillaa voimme taata, että vain markkinoiden hellävaraisempia kemikaaleja käytetään.

Kemikaalivaatimusten noudattamista seurataan ulkopuolisten laboratorioiden suorittamilla pistokokeilla, joita tehdään sekä valmistuksen aikana että suoraan myymälöistä hankituille vaatteille.

Kemikaalien tutkimus edistyy jatkuvasti. Tästä syystä olemme olleet vuodesta 2006 alkaen mukana Swerea IVF:n johtamassa Kemikaliegruppen-ryhmässä, jossa on yli 100 jäsentä. Ryhmän tarkoituksena on jakaa ajankohtaista tietoa kemikaaleihin ja ympäristöön liittyvistä kysymyksistä sekä toimia tukena ja tarjota työkaluja kemikaaleihin liittyvään työhön jatkossakin.

Täältä löydät kiellettyjen kemikaalien luettelomme, jota kaikki toimittajamme ovat velvollisia noudattamaan. Luetteloa päivitetään vuosittain lakisääteisten vaatimusten mukaisesti.

Kielletyt kemikaalit -luettelo