Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.
Vastuullisuusmerkinnät

100 % vastuullisempia tuotteita

Nykyisestä valikoimastamme 100 % koostuu kestävämmistä tuotteista*. Tämä tavoite asetettiin vuodelle 2025 – mutta saavutimme sen jo vuonna 2023! Tämä tarkoittaa, että vähintään 70 % jokaisesta yksittäisestä PO.P-vaatteesta koostuu kestävämmistä kuiduista.

Miten tämä on mahdollista? Olemme ottaneet käyttöön markkinoiden johtavat materiaalit ihmisiin, eläimiin ja luontoon liittyvien vaikutusten vähentämiseksi. Materiaalit täyttävät samalla korkeat laatu- ja käyttöikävaatimuksemme. Kestävämpien kuitujen kehittäminen jatkuu edelleen ja pyrimme jatkuvasti päivittämään materiaalejamme.  

 

* Koskee kaikkia keväästä 2023 alkaen valmistettuja tuotteita. 

 

Nämä vastuulliset materiaalit löytyvät nykyisestä valikoimastamme:

Luomupuuvilla

Puuvilla on luonnonmateriaali, jolla on monia upeita ominaisuuksia. Puuvillavaatteet ovat pehmeitä ja mukavia ja ne kestävät sekä leikkimistä että monia pesuja. Puuvillan viljely vaatii kuitenkin paljon vettä ja torjunta-aineita, minkä vuoksi olemme päättäneet käyttää vain luomupuuvillaa, koska sitä viljellään ilman keinotekoisia torjunta-aineita tai lannoitteita.

Valikoimassamme esiteltiin ensimmäiset luomupuuvillavaatteet jo vuonna 1987.

Tietoa kuitusisällöstä löydät vaatteen pesuohjeesta.

GOTS Organic

Global Organic Textile Standard (GOTS) on maailman johtava luonnonmateriaaleista valmistettavien tekstiilien sertifiointistandardi. Sertifiointi ja GOTS-merkintä edellyttävät, että tuote on valmistettu luonnonmukaisesti viljellystä puuvillasta ja että tuotetta on käsitelty koko valmistusketjussa vain sellaisissa tehtaissa, joille ulkopuolinen taho on myöntänyt sertifikaatin GOTS-standardin mukaisesti.

Tietoa kuitusisällöstä löydät vaatteen pesuohjeesta.

GOTS made with organic cotton

Sertifiointi ja GOTS Made With Organic Cotton -merkintä edellyttävät, että tuotteen kuiduista vähintään 70 % tulee olla luomuviljeltyjä. Se on siis hieman alhaisempi kuin GOTS Organic -tuotteissa, joiden koostumuksesta vähintään 95 % kuiduista on luomutuotantoa. Muutoin molempiin sertifikaatteihin pätee samat vaatimukset koko tuotantoketjussa.

Tietoa kuitusisällöstä löydät vaatteen pesuohjeesta.

Kierrätetty polyesteri

Panostamalla kierrätettyyn polyesteriin vähennämme uusien kuitujen käyttöä ja samalla vähennämme sekä hiilidioksidipäästöjä että vedenkulutusta. Näin säästämme maapallon resursseja, sillä polyesteri on uusiutumattomasta raakaöljystä valmistettu materiaali. Suurin osa tuotteidemme kierrätetystä polyesteristä on peräisin kierrätetyistä palautuspulloista.

Tietoa kuitusisällöstä löydät vaatteen pesuohjeesta.

Kierrätetty polyamidi

Vähennämme myös uusien kuitujen käyttöä, mikä vähentää sekä hiilidioksidipäästöjä että vedenkulutusta, ja panostamme kierrätettyihin materiaaleihin. Suurin osa tuotteidemme kierrätetystä polyamidista on peräisin vanhoista kalaverkoista.   

Tietoa kuitusisällöstä löydät vaatteen pesuohjeesta.

Responsible Wool Standard (RWS)

Responsible Wool Standard (RWS) -standardi määrittää ja kuvaa eläinten hyvinvointiin ja maanhoitoon liittyvät käytännöt ja vaatimukset villakuitutuotannossa. Lisäksi sertifikaatin avulla sertifioitu materiaali pystytään jäljittämään maatilalta lopputuotteeseen asti.

Tietoa kuitusisällöstä löydät vaatteen pesuohjeesta.

LENZING™ ECOVERO™ -viskoosi

LENZING™ ECOVERO™ -viskoosikuidut ovat kestävistä metsistä peräisin olevasta puumassasta valmistettua viskoosikuitua, jonka tuotanto vaikuttaa ympäristöön vähemmän. Kuitu on sertifioitu EU:n virallisella EU Ecolabel -ympäristömerkinnällä, joka myönnetään tuotteille, joiden ympäristövaikutukset ovat merkittävästi pienemmät elinkaaren ajan.

LENZING™ ECOVERO™ -viskoosikuitujen tuotannosta syntyy jopa 50 % vähemmän päästöjä ja se kuluttaa vähemmän vettä kuin tavallisen viskoosin tuotanto.  

LENZING™ ja ECOVERO™ ovat LENZING AG -yrityksen tavaramerkkejä.

Tietoa kuitusisällöstä löydät vaatteen pesuohjeesta.

TENCEL™-lyoselli

TENCEL™-lyosellikuidut on valmistettu kestävästi hoidetuista metsistä saadusta puumassasta, ja valmis kuitu on täysin biohajoavaa. TENCEL™-lyoselli valmistetaan suljetussa prosessissa, jossa 99 % vedestä ja valmistuksessa tarvittavista ainesosista käytetään uudelleen. Tämä puolestaan tehostaa resurssien käyttöä ja pienentää ympäristövaikutuksia. TENCEL™ on Lenzing AG -yrityksen tavaramerkki. 

Tietoa kuitusisällöstä löydät vaatteen pesuohjeesta.

RECLAIMED FABRICS

Tällä merkinnällä varustetut vaatteet on valmistettu aiempien mallistojen ylijäämämateriaaleista.  Valmistamalla vaatteita olemassa olevista materiaaleista autamme vähentämään jätettä ja säästämään samalla maapallon niukkoja resursseja. Se on yksinkertaisesti resurssitehokas ja kestävämpi tapa valmistaa vaatteita tinkimättä korkeista laatuvaatimuksistamme.

Tietoa kuitusisällöstä löydät vaatteen pesuohjeesta.

Vaatteet, jotka kestävät

vähintään kolmen lapsen käytön

KATSO VIDEOTuotteet videolta (5)