Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.
Oppaat

Lasten kesävaateopas

Tunnisteetkesävaate, Yleisimmät kysymykset

Lue artikkeli

Suomalainen kesäsää on usein vaihteleva – yhtenä päivänä aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja seuraavana sataa vettä. Siksi voi olla vaikeaa tietää, millaisia vaatteita kannattaa pitää lapsen kesävaatevalikoimassa. Polarn O. Pyretin myymäläpäällikkö Marie Wall auttaa meitä vastaamaan eräisiin vanhempien yleisimmistä kysymyksistä, jotka liittyvät lasten kesävaatteisiin.

Mitä pitää huomioida, kun ostan kesävaatteita lapsille?

– Auringolta suojaavat vaatteet ovat kaiken A ja O – pitkät hihat ja päätä suojaava lippalakki tai aurinkohattu. Vilpoisat ja ohuet vaatteet ovat myös tärkeitä, jotta lapset voivat jatkaa leikkimistä ja liikkumista ilman, että heille tulee liian kuuma. Suositut pitkähihaiset ja ohuet paitamme ovat mukavia auringossa, sillä ne ovat sekä vilpoisia että peittäviä.

– Myös viileämpiä kesäpäiviä varten kannattaa valmistautua. Tähän tarkoitukseen suosittelemme kuorivaatteita. Ne hengittävät paremmin kuin sadevaatteet ja niissä on paljon helpompi liikkua, mikä on kesällä mukavampaa lapsille.

Mikä on aurinkohatun ja lippalakin ero?

– Aurinkohattu suojaa paremmin auringolta, sillä se suojaa myös korvia. Aurinkohatuissa on usein solmittavat nauhat leuan alla, joten hattu pysyy paikallaan. Tietyissä malleissa on myös niskasuoja, jos haluat varmistaa, että lapsesi on suojattu erityisen hyvin auringolta. Hieman vanhemmat lapset käyttävät yleensä mieluummin lippalakkeja. Muista kuitenkin levittää aurinkovoidetta lapsen korviin ja niskaan, sillä lippalakki ei suojaa sieltä.

Miten lasten UV-vaatteet pestään?

– Jotta vaatteet pysyvät hyvässä kunnossa, on tärkeää huolehtia niistä oikealla tavalla. Ne on esimerkiksi huuhdeltava jokaisen käytön jälkeen, erityisesti jos niitä on käytetty uima-altaassa. Älä kuivaa uima-asuja auringossa tai kuivausrummussa, vaan anna niiden kuivua varjossa tai sisätiloissa.

Millaisilla vaatteilla suojaan vauvani parhaiten auringolta?

– Vauvat ovat erittäin herkkiä auringolle, joten heidän tulisi välttää aurinkoa mahdollisimman paljon. Pue vauvasi peittäviin vaatteisiin – pitkät hihat ja housut – ja varmista, että hän on aina varjossa. Suosittelemme myös aurinkohattua.

– Lisäksi vauvalle kannattaa pukea useita ohuita kerroksia. Aloita pukemalla lapselle mielestäsi tarpeeksi vaatekerroksia, joita voit myöhemmin riisua tai lisätä. Neuvomme yleensä kokeilemaan lämpötilan vauvan niskasta. Mikäli niska on lämmin ja hikinen, ota joku vaate pois.

Muistilista rannalle