Selaimesi on vanhentunut, ja voi vaikuttaa sivun toimivuuteen.

5 Myyttiä pyykinpesusta

Oikeaoppinen pyykinpesu on kiinnostava aihe, johon liittyy paljon mielipiteitä ja uskomuksia. Kokosimme yhteen yleisimmät myytit pyykinpesusta ja vastauksemme niihin!

1. PO.P:in vaatteet vastasyntyneille tulee pestä ennen käyttöä 

Myytti! Emme hyväksy vaatteidemme tuotannossa minkäänlaisia haitallisia kemikaaleja tai muita aineita, jotka saattaisivat ärsyttää vastasyntyneen herkkää ihoa. Vaikka vaatteiden pesusta ennen käyttöä ei mitään haittaa olekaan, ei se ole tarpeellista. 

 

2. Liikaa pyykinpesuainetta on parempi kuin liian vähän 

Myytti! Vaatteista ei tule puhtaampia, vaikka käyttäisit enemmän pyykinpesuainetta - päinvastoin. Liiallinen pesuaine on haitaksi vaatteiden värille ja lisäksi se saattaa aiheuttaa allergisia reaktioita herkillä ihmisillä. Mitä vähemmän käytät pesuainetta, sitä vähemmän myös saastutat ympäristöä. Ylimääräinen pesuaine tuo turhaa kuormitusta vedenpuhdistusprossiin. 

 

3. 60 asteen pesu kiinnittää värin 

Myytti! Erilaiset värit reagoivat kaikki omalla tavallaan eri lämpöasteissa. Emme siis voi sanoa varmaksi, että 60 asteen pesu kiinnittäisi värin vaatteeseen. Mikäli olet huolissasi värin lähtemisestä, pese vaatteet ensimmäisellä kerralla erikseen, jotta ylimääräinen väri saadaan lähtemään vaatteen pinnasta. Muista kuitenkin aina pestä vaatteet pesuohjeen mukaisessa lämpötilassa! 

 

4. 60 asteen pesu tuhoaa bakteerit 

Myytti! Bakteerien kannalta ei ole väliä, pesetkö pyykit 40 vai 60 asteessa. Bakteerit elävät liassa ja paras tapa välttää niitä on pestä vaatteet pesuohjeen mukaisesti. Voit tarvittaessa pyöräyttää tyhjän pesukoneellisen itsepuhdistusohjelmalla, joka hävittää mahdollisen bakteerikasvun pesukoneen sisällä. 

 

5. Sinun tulisi käyttää huuhteluainetta 

Myytti! Huuhteluaine tekee vaatteista pehmeitä, mutta ei ole hyväksi vaatteillesi tai luonnolle! Huuhteluaine vahingoittaa stretch-farkkuja, jolloin ne menettävät muotonsa. Myös teknisten vaatteiden kuten kuoritakkien ominaisuudet kärsivät ja esimerkiksi pyyhkeiden imukyky heikkenee huuhteluaineen käytöstä. Huuhteluaineen pois jättäminen tarkoittaa myös, että et päästä luontoon ylimääräisiä ja tarpeettomia myrkkyjä.